20/10/2022

Aquest 2022 ha nascut la Càtedra Pau Casals, música i defensa de la pau i dels drets humans

El passat 25 de gener es va signar el conveni per a la creació de la Càtedra Pau Casals, un projecte en conveni entre la Fundació Pau Casals i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). L’objectiu d’aquesta nova càtedra és promoure la recerca, la difusió i el debat contemporanis sobre la dimensió musical i humanística de Pau Casals i el seu extraordinari llegat.

Una càtedra per fomentar el compromís de la cultura i la música amb els grans problemes de la societat actual, per agrupar persones, investigadors i artistes. Un espai de reflexió i investigació sobre el rol de la música en el diàleg intercultural i les institucions que defensen els drets humans i el multilateralisme per a un món millor.

El Dr. Joan Fuster-Sobrepere, director dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, i el Dr. Alfons Martinell Sempere, professor emèrit de la Universitat de Girona (UdG), són els dos directors d’una càtedra que també comptarà amb dos Consells Assessors, un dedicat a l’àmbit musical i l’altre dedicat a l’àmbit humanístic i la defensa de la pau i els drets humans.

El proper 27 d’octubre es celebrarà “Cultura i patrimoni en guerra”, el primer acte impulsat per la Càtedra Pau Casals. Una jornada per posar de relleu la importància de la defensa dels drets humans i culturals en els conflictes bèl·lics actuals i recordar les Convencions i acords internacionals relacionats amb la destrucció deliberada de la cultura com a arma de guerra.

Properament la càtedra presentarà nous projectes i activitats relacionats amb la formació, la recerca, la divulgació, l’intercanvi de coneixement i la projecció internacional.