Titular de la Càtedra:

Dr. Joan Fuster-Sobrepere

Professor agregat d’Història Contemporània en els Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya. Doctor en Història per la Universitat Pompeu Fabra, Llicenciat en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Postgrau en direcció d’Institucions Culturals per ESADE Alta Direcció. Forma part del grup d’investigació consolidat Identicat, i la seva investigació s’ha centrat en la història política i cultural de Catalunya a l’època contemporània i especialment a la ciutat de Barcelona.

Co-titular de la Càtedra:

Dr. Alfons Martinell Sempere

Doctor en Pedagogia per la Universitat de Girona, llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona. És membre de la Xarxa Espanyola pel desenvolupament Sostenible (SDSN). Ha estat Director General de Relacions Culturals i Científiques de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional del Ministeri d’Afers Exteriors d’Espanya. És director honorífic de la Càtedra UNESCO: Polítiques Culturals y Cooperació, i professor emèrit de la Universitat de Girona.

Direcció de la Fundació Pau Casals:

Jordi Pardo

Llicenciat en Geografia i Història i màster per ESADE. Membre del grup d’experts en polítiques culturals UNESCO 2011-2015; membre de l’equip d’experts de la Comissió Europea per a les capitals culturals d’Europa 2012-2016. Ha dirigit i assessorat projectes culturals a diferents països d’Europa, Àsia i Amèrica. Professor convidat de diverses universitats d’Espanya.

Assessorament històric i documental:

Núria Ballester

Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia per la UB.  Directora del Museu Pau Casals i amb una llarga experiència en els àmbits de la gestió, conservació, investigació i difusió del patrimoni. És la responsable de la gestió de les col·leccions i dels fons documentals de Pau Casals.

Assistència tècnica de la Càtedra:

Griselda Massó

Gestió cultural i suport al disseny de projectes culturals i processos de comunicació.