Presentació

El 2023 s’obre la primera convocatòria de les Beques de Recerca de la Càtedra Pau Casals destinades a projectes de recerca en algun dels següents àmbits:

  • El llegat musical de Pau Casals, músic total: intèrpret, director, compositor i mestre.
  • El llegat humanístic de Pau Casals i la lectura contemporània de la defensa de la pau, la democràcia i els drets humans.
  • La defensa dels valors de la pau, els drets humans i la democràcia.
  • El paper de la música i la cultura com a patrimoni intangible fonamental per a la cohesió social, el diàleg multicultural i la prevenció de conflictes d’acord amb l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible 2030.

Les beques no es restringeixen a la figura de Pau Casals sinó que són obertes a les temàtiques relacionades amb els valors que el músic va defensar al llarg de la seva vida com són: drets humans, cultura de la pau, justícia internacional o el paper de la música i la cultura en la prevenció de conflictes i la cohesió social.

Aquesta primera edició de les beques de recerca s’emmarca en la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pau Casals (El Vendrell, 1876 – San Juan de Puerto Rico, 1973)  i compta amb la col·laboració de la Entidad de Gestión de los Artistas Intérpretes o Ejecutantes de la música (AIE).

“La música, aquest meravellós llenguatge universal, hauria de ser font de comunicació entre tots els homes.” –Pau Casals

Convocatòria

Quines propostes s’hi poden presentar?

Es poden presentar candidatures relacionades amb projectes finals de carrera, projectes finals de màster o postgrau, treballs associats a una tesis doctoral o qualsevol investigació relacionada amb l’objectes d’aquesta convocatòria.

És necessari que les propostes de recerca encara no estiguin desenvolupades. El desenvolupament del projecte es realitzarà un cop concedida la beca.

S’accepten candidatures de qualsevol nacionalitat.

Consulta tots els requisits a les bases.

Dotació de les beques

Les persones becades rebran l’import de 2.000 € cada una d’elles.

A més de l’aportació econòmica, la Càtedra Pau Casals ofereix:

  • Suport i acompanyament en el desenvolupament del projecte.
  • Difusió i visibilitat del projecte a través dels suports de comunicació de la Càtedra, de la Fundació Pau Casals i de la UOC.
  • Accés al fons documental de Pau Casals que es troba a l’Arxiu Nacional de Catalunya.
  • Publicació del treball de recerca a la pàgina web de la Càtedra i possibilitat de publicar-lo a les pàgines webs de la Fundació Pau Casals i la UOC.
  • Acompanyament i consell en possibles publicacions del treball.

Període de presentació de les candidatures:

del 23 de gener del 2023 a les 10h
al 10 de març del 2023 a les 23:59h

Notificació de la resolució de la comissió de selecció a totes les persones aspirants:

abans del 31 de març del 2023

Els treballs finals resultat de la recerca s’hauran d’entregar:

abans del 31 de desembre del 2023.

Descarrega BasesFormulari d'inscripcions

Comissió de selecció

Una comissió de selecció avaluarà les sol·licituds presentades aplicant els criteris de valoració previstos en aquestes bases i estendrà l’acta corresponent. Els membres de la comissió de selecció seran nomenats per la direcció de la Càtedra Pau Casals que vetllarà per tal que hi hagi representants dels següents àmbits: musicologia, història i història de l’art, pau i drets humans i dret.